Gårdsuka 2009

garden-sommer-5

Nå er vi ved veis ende på årets gårdsuke for barne- og mellomtrinnet. Vi har hatt enfantastisk uke med god blanding av sol og regn. Det er spennende for både barn og voksne å ha kole på gård. Alt er anderledes enn den vanlige skoledagen, men likevel kjent. Vi følger tradisjonen med å starte dagen sammen i stor sirkel på tunet til Evelyn og Finn der vi synger og danser «telebonden». Barna vet hva slags arbeisdoppgaver som venter dem, fordi de har jo sett klassetrinnen over gjøre det før dem.

Under følger en liten stemningsrapport fra hver av gruppene.3./4. klasse:
Dyr og innhøstingsgruppa. Kua og innhøsting har stått sentralt hos 3. og 4. klasse. Fjøset er blitt rent og fint, og 3. klasse, med noen 4. klassinger, har møtt tidligere noen dager og melket. Alle var med å høste inn forskjellige grønnsaker, vasket dem og gjort dem klare for salg. (Det kom både bestillinger fra hotell og matkurs). Spesiellt stas var det å høste inn løken og da var barna utrolig ivrige. Også hønene har fått mat hver dag og det var spennende å se etter nylagde egg. Jeanette og Elisabeth

garden-hester

5. klasse:
Skoggruppen. 5. klasse har bak seg noen intensive dager i skogen. Mange trær har falt – varsku her! De har blitt kvistet, barket med bandkniv og båret ned skråningen til gården. I dag skal strangene kjøres til Holtebrekk med traktor. De blir brukt til årets 3/4. klasses byggeprosjekt, kubbetårnet utenfor fritidshjemmet. Det var en bra uke for klassen, hvor vi lærte nye ord, å jobbe med nytt verktøy og ikke minst lære å kjenne de to nye klassekameratene. Nå kan sløydtimene  begynne! Vi gleder oss.
Marketa og Lars

6. klasse:
Matgruppa. 6. klassa har jobbet utrolig bra på kjøkkenet. Vi har kjent på hvor travelt det er når maten skal være klar til et gitt tidspunkt, men vi har klart det hver dag! Mange tårer er falt under hakking av løk, men engasjementet har likevel vært på topp. Mange har skrytt av maten og vi er glad og veldig fornøyd at det har gått så bra. Nina, Elena og Åsne.

7. klasse:
Hestegruppen. 7. Klasse har med liv og lyst stelt med hestene på gården. Noen begynte uken med å si at de «hater hester», eller at de var redde, men nå har samtlige elever vært oppe på hesteryggen og alle er ivrige med på å børste, stelle og hente hestene fra beite. På onsdag hadde vi en våt tur ned til Ertsvika, vi måtte gå fort og alle ble ganske slitne! (hestene har lange ben og går fort, mens vi...)Vi har også stelt seletøy og lært mange nye ord. Dette burde vi gjøre mer.
Kaja og Evelyn.

Tusen takk til alle barn og voksne som har gjort uka til en fin opplevelse, og ikke minst
til Finn og Evelyn som åpner gården sin for oss.

Forsiden | Aktiviteter og turer | Gårdsuka - 2009